Vergeet niet om uw esta tijdig aan te vragen

De esta is de vergunning die u bij de Amerikaanse ambassade moet aanvragen voordat u op reis gaat naar dit land. Er zijn een aantal landen waar u een vergunning of visum voor nodig hebt zoals Canada en Rusland. De esta is enkel geldig voor de Verenigde Staten. Hebt u dit visum niet bij u als u op de luchthaven aankomt en wilt inchecken? Dan komt u het vliegtuig niet eens in. Het is te laat om nog een esta aanvragen want het duurt meerdere werkdagen voordat u het krijgt toegestuurd. Hier gaat nog een hele procedure aan vooraf en u loopt ook nog eens het risico dat de aanvraag door de ambassade wordt geweigerd. Voor de meeste Nederlanders zal het geen probleem zijn om een visum te krijgen, maar dat wordt al snel een andere zaak als u uit een land in het Midden-Oosten afkomstig bent. Ook al woont u al vele jaren in Nederland, het zal de aanvraag enorm bemoeilijken. Het is hoe dan ook te allen tijde aan te raden om vroeg te beginnen met de aanvraag, zeker als u enkele weken tot een paar maanden naar de VS gaat. Want de esta is namelijk 2 jaar geldig waarvan u telkens 90 dagen in het land mag verblijven. Wilt u langer blijven? Dan kunt u in het land zelf een aanvraag op verlenging indienen.

Bent u de esta vergeten? Dan komt u de VS niet binnen

Onze website heeft als doel om u te informeren over de esta en alles wat er bij komt kijken. Wilt u alles na het lezen van deze tekst nog eens rustig doornemen? Kijk dan even op esta-aanvragen.com. U vindt er tevens een handige link naar de site waar u de visa kunt aanvragen voor alle landen in de wereld waar dit voor nodig is. Reist u met het hele gezin? Vergeet dan niet om ook voor uw partner en kinderen een esta aan te vragen. U kunt nu direct proberen om een esta aan te vragen. De betaling geschiedt met een credit card of via uw eigen bank door in te loggen met iDEAL. Er zijn 38 landen in de wereld, waaronder Nederland, die onder deze methode vallen. Dit zijn lage risicolanden met een hoge welvaart. De kans dat u daarom wordt toegelaten is erg groot. Maar zoals we in de eerste alinea al zeiden kan het lastig worden als uw roots elders liggen of wanneer u in de afgelopen 5 jaar in een dergelijk land bent geweest. Ook al was het enkel op doorreis of vakantie, de kans dat uw visum wordt geweigerd is wel groter. Een groot verschil met dit visum ten opzichte van visa voor andere landen is het feit dat u ook een esta nodig hebt als u enkel op een luchthaven in de Verenigde Staten landt om over te stappen. Gaat u bijvoorbeeld naar Moskou om vervolgens door te reizen naar Kirgiziƫ? Dan hebt u niet een speciaal visum nodig voor Rusland.

Dankzij de nieuwe president wordt het wellicht nog lastiger

Weliswaar zijn de 38 landen die bij dit project zijn aangesloten lage risicolanden, dankzij Trump kan deze aanvraag in de toekomst nog eens stuk lastiger worden. Hij heeft zelfs al gedreigd om de esta af te schaffen. We kunnen hier verder nog geen uitspraken over doen maar houden u op de hoogte.

  • Dus vergeet niet om onze website te bookmarken zodat u het laatste nieuws kunt volgen over dit onderwerp.
  • Mocht u persoonlijke vragen of hulp nodig hebben dan kunt u contact met onze servicedienst opnemen.
  • Lees meer

Reageren is niet mogelijk