Zeereizen

Om in Noorwegen te komen, en aan het einde van het seizoen weer terug, maakt de Bør twee keer per jaar de zeereis Harlingen – Stavanger. Een traject van 350 mijl in rechte lijn en pal noord – zuid. Als de wind gunstig is drie etmalen en als het tegen zit wat langer, maar altijd met het vooruitzicht van een feest bij aankomst.

Bij aankomst aan boord wordt een wachtindeling gemaakt, meestal een drie wachten indeling van 4 op en 8 af waarbij je samen met een bemanningslid wordt ingedeeld. Tijdens de wacht ben je actief met het zeilen, navigeren, sturen en uitkijk houden en wordt er van je verwacht dat je hierin actief meedoet.

Op deze reis ervaar je de teamgeest die ontstaat als je met een paar mensen aan boord van een schip zit. Onderweg kom je van alles tegen, van booreilanden, andere schepen tot en met dolfijnen en zeevogels. Een aantal dagen volledig afgezonderd van de wereld en alleen bezig zijn met zeilen, rust en ruimte. Onderweg kan je alles leren over zeilen en navigeren op zee.

Voor wie

Mensen met zeebenen of die dat willen krijgen. Mensen die het avontuur van de zee willen aangaan of die ervaring willen opdoen om een zeereis met een eigen schip te maken. Ook natuurlijk erg leuk om met een stel vrienden of vriendinnen te doen.

Reageren is niet mogelijk