Reisverslagen

BR 18 Stavanger – Harlingen

Het weer in Stavanger was schitterend, een fraai hoge druk gebied, dat in tegenstelling tot het weer op Schiphol, dichte mist. Daarbij moest er een bom langs een van de banen geruimd worden en dat betekende vertraging voor onze gasten terwijl we zo graag weg wilden.

De verwachting voor donderdag en vrijdag was een matige zuid-oosten wind, zaterdag zuiden wind en zondag wind uit het westen met alleen op zaterdag een kans op een windkracht zes. Over het geheel dus niet slecht zodat we eigenlijk donderdag middag, zodra de gasten aan boord zouden zijn, direct weg wilden gaan.

BR 16 Bodø – Kristiansund

De weersverwachting was niet echt slecht, ook niet echt goed, maar in ieder geval werd er voor de middag een noordwesten wind verwacht, alleen kracht 7. Het enig echte probleem dat we hadden was dat de kade in Bodø pal lagerwal was en dat we volledig ingebouwd lagen tussen de andere schepen. De haring werd in het Vestfjord verwacht dus de haven lag vol met vissersschepen waarbij de Bør vergeleken een notendopje was. Omdat de wind pas in de middag gunstig zou zijn waren we niet van plan om eerder te vertrekken. Diana kon nu nog de laatste boodschappen doen en aan boord was er nog tijd voor wat voorbereidingen voor de kustreis.

Rondreis Lofoten

De laatste Lofoten reis van dit seizoen en dus weer een afscheid. Het weer begint al wat meer op herfst te lijken met zowel winderige en regenachtige dagen maar ook heldere luchten en zon. De eerste paar dagen hadden we niet zoveel geluk voor wat het weer betreft, wel qua windrichting, hetgeen wat triest was voor de buurvrouw van een van onze gasten. We hadden haar al een paar keer ervan proberen te overtuigen dat we hele mooie reizen maakte maar ze had wat angst voor het zeilen en nu hadden we net de eerste twee dagen veel wind wat natuurlijk niet echt bevorderlijk was.

Rondreis Lofoten

De eerste Cirkel reis dit seizoen. Een reis voor singles, al waren sommigen toch niet zo single, wat onder andere verraden werd door het bel en SMS gedrag. Maar dezen hadden het excuus dat ze pas verkering hadden gekregen nadat ze geboekt hadden.

Zoals terecht opgemerkt een reis van uitersten. De meeste regen op een dag maar ook prachtig weer met zon en een schitterende zee en twee verjaardagen op een reis. Die van Maud als eerste en als tweede van Diana wat een perfecte gelegenheid is voor twee keer appeltaart met slagroom.

Vanuit Bodø naar het noorden vertrokken met een matig windje in de rug, dus een goede gelegenheid om te oefenen in het hijsen van de zeilen en het gijpen.

Harstad – Bodø

Dat dertien ongeluk brengt is nu bewezen een fabel te zijn want het zou een mooie reis worden vanuit Harstad naar Andenes en vandaar weer richting Lofoten en Bodø.
Het begin van de reis was onwennig omdat Diana nog niet aan boord was en Babs haar rol moest overnemen. Onze gasten namen het gelukkig goed op en Babs heeft erg haar best gedaan. Dit zou de tweede walvis reis worden en we hoopten dat we nu meer geluk zouden hebben dan de vorige keer en nu wel walvissen zouden zien. We hadden goede hoop omdat de wind nu eindelijk uit de noord hoek meer naar het westen zou gaan waardoor de walvissen dichter bij de kust zouden komen. Een goed voorteken was dat we al bruinvissen zagen toen we nog in Harstad voor de kant lagen. Harstad zelf bleek een leuke plaats te zijn waar we genoten hebben van de kroeg en de winkels op steenworp afstand.

Reageren is niet mogelijk