Over ons

Een vakantie met de Bør is een avontuurlijke, actieve zeilvakantie in Noorwegen en dan met name in het gebied boven de poolcirkel, de Lofoten , Vesterålen en rond het Tysfjord. Zeilen wordt afgewisseld met wandelen en vissen maar we maken ook walvissafari’s.

De zeil zwerftochten door Noorwegen staan garant voor een lekker ontspannen maar toch actieve buiten vakantie waarbij het schip gebruikt wordt als uitvalsbasis voor avontuurlijke tochten.

Reizen met een schip

Door met een schip te reizen kom je op meer en andere plaatsen dan wanneer je een verblijf “aan de wal” zou hebben. Natuurlijk is het ook een avontuurlijke manier om een gebied te verkennen.

Omdat we met een kleine groep aan boord zijn is er meer dan voldoende gelegenheid om een individuele invulling aan je zeilvakantie en wandelvakantie te geven waarbij zeilervaring echt niet nodig is.

Gezellig op vakantie

De Bør is een gezellig en goed uitgerust schip, wat aan alle eisen voldoet, en dat zich thuis voelt in de Scandinavische wateren en waar je je ook snel op thuis zult voelen. Je zult zien dat we in iedere haven bewonderend commentaar krijgen.

Omdat de Bør niet te groot is kunnen we op kleine plekjes afmeren waar je anders niet zou komen. Plekjes waar nog maar weinig, of geen, mensen wonen en waar je kan genieten van de natuur, de rust, de stilte en de midzomernachtzon. Of plekjes juist midden in het centrum van een plaats. De Bør vaart al weer een fors aantal jaren in noord Noorwegen zodat we je gegarandeerd het mooiste van het gebied kunnen laten zien.

Het leven aan boord

Het leven is te kort om slechte wijn te drinken. Een symbolische uitspraak wat geldt als uitgangspunt voor het leven aan boord van de Bør.

Het belangrijkste op je vakantie is dat je kan doen waar je zin in hebt. Omdat we met een klein aantal gasten varen kunnen persoonlijke wensen dan ook in het reisplan worden meegenomen.

De Bør en haar bemanning

De Bør is een in 1992 gebouwde stalen tweemast Baltic Trader. In 1993 is het schip afgebouwd en geschikt gemaakt voor zeilreizen met gasten De Bør meet van voor naar achteren 25 meter. Een stuurhuis biedt de mogelijkheid om bij minder gunstig weer geriefelijk binnen te kunnen sturen.

Hans de Koning en Diana Venneman zijn de eigenaren van de Bør en zijn de gastheer en vrouw aan boord.

Reageren is niet mogelijk