Leren koken bij de kookcursus in het Gooi

Mijn nieuwe vriend en ik hebben een kookcursus gedaan, samen met enkele vriendenstellen, bij Koken bij de Molen in Laren. We kunnen beide redelijk koken, maar het is vaak niet heel erg spannend wat we in de keuken klaarmaken. Vaak komen er van die pakken uit de kast tevoorschijn waarbij je water toevoegt en een sausje krijgt en dat waren we een beetje beu. We hadden besloten om meer met verse groenten en seizoensproducten te gaan werken en toen kwamen we op kookworkshops-gooi.nl terecht. Dé kookcursus in het Gooi. Daar hebben we al veel plezier van ondervonden.

Samen koken bij de kookcursus in het Gooi

Mijn vriend is meer een fijnproever dan ik, maar omdat het koken vaak op mijn schouders neerkomt is de keuken bij ons thuis niet heel erg bijzonder. Dus daarom leek het ons leuk om samen de kookcursus in het Gooi te doen. Niet alleen kunnen we dan beide leuke en nieuwe gerechten klaarmaken, maar het is natuurlijk ook nog eens gezellig. Bij deze kookcursus in het gooi leer je:

  • Nieuwe technieken
  • Welke producten in het seizoen zijn
  • Buiten de geijkte paden te denken
  • Producten met elkaar te combineren

Het is echt enorm leerzaam, want niet alleen ontdek je producten waarvan je zelf niet zo snel had gedacht dat je die zou gaan gebruiken, maar je leert ook meer over vitaminen en de gezondheid van de producten en over de smaak en vooral de smaakcombinaties. De cursus wordt ’s avonds gegeven en het is er ook nog eens een erg gezellige setting en zeker wanneer je samen met vrienden bent. We hebben er echt een avond uit van gemaakt, waarbij we ook gewoon een lekker glas wijn hebben kunnen drinken. De kookcursus in het Gooi is erg ongedwongen. Onze vrienden kunnen beter koken dan wij, maar ook zij waren erg te spreken over alle nieuwe technieken die we geleerd hebben en de producten waarmee we werkten. We gaan wel vaker samen uiteten, maar voor elkaar koken doen we niet vaak. En daarbij, een groep met vier stellen is vaak ook wel veel om in je eentje voor te koken. Deze kookcursus in het Gooi was, naast een leuke en gezellige avond, ook een eerste aanzet om alles wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen. En we hebben meteen maar besloten dat we deze kookcursus ook vaker gaan doen. Het is immers dicht bij huis voor ons, het is betaalbaar. Je leert met seizoensproducten te werken, dus elk seizoen wordt de cursus ook met andere producten gegeven en het wordt daarmee ook wel vertrouwd om in deze omgeving en in deze setting samen deze activiteit te ondernemen. Dit zou zomaar eens een nieuwe traditie voor onze groep kunnen worden.

Vaker Koken bij de Molen

De kookcursus in het Gooi is ons allemaal dus erg bevallen en we hebben een gezellige avond gehad en heerlijk gegeten en gedronken. Als vriendengroep gaan we dit absoluut vaker doen. Nu had ik het er tijdens de kookcursus in het Gooi met een vriendin over dat dit ook een erg leuke activiteit is om samen met collega’s te doen. Zij is op haar werk, net als ik bij mij op de zaak, degene die de uitjes altijd regelt en omdat we met een leuk aantal collega’s bij Koken in de Molen dit eenvoudig kunnen doen heb ik de website bewaard en het op mijn werk in de groep gegooid. Mijn vriendin heeft hetzelfde gedaan en zowel zij als ik gaan ieder met ons eigen bedrijf waar we werken een kookcursus in het Gooi houden. We hebben er nu al zin in.

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk