Uitzoeken van een huisdierenverzekering

We leren onze kinderen dat het belangrijk is om een huisdier goed te behandelen. Je moet zorgen voor genoeg brokjes, voldoende beweging, leuke speeltjes en een lekkere bak drinkwater. Toch kan het gebeuren dat je huisdier, ondanks alle goede verzorging, toch ziek wordt. Het is dan fijn dat je maatje snel toepasselijke zorg kan krijgen. Niet iedereen heeft daar echter zomaar geld voor. Verzeker je tegen dit soort nare situaties met een huisdierenverzekering. Een huisdierenverzekering werkt hetzelfde als een normale zorgverzekering, maar dan voor je hond of kat! Op het moment dat je vriendje ziek wordt, kun je hem of haar kosteloos naar de dierenarts brengen. Hoe zoek je een goede huisdierenverzekering uit voor jouw huisdier?

  • Onderzoek welk pakket je wilt
  • Vergelijk de verschillende mogelijkheden
  • Sluit een degelijke verzekering af

Je zoekt een huisdierenverzekering die veel kosten dekt, maar je wilt natuurlijk niet te veel betalen. Daarom is het slim om vooraf te onderzoeken welk pakket je precies nodig hebt. Je moet rekening houden met een aantal zaken, waaronder looptijd, eenmalige kosten, het eigen risico en de zorg die wordt vergoed. Een verzekering met een langere looptijd is in de regel iets goedkoper. De aanbieder weet dat jij langer klant zult zijn, dus op termijn zijn de gemaakte kosten ook met lagere maandlasten gedekt. Eenmalige kosten zitten niet in ieder pakket. Soms kun je ook zonder financiële compensatie een verzekering afsluiten. Bij het eigen risico is het belangrijk om na te denken over de hoogte van de eigen bijdrage. Hoeveel kun jij in een noodsituatie echt missen? Lage maandlasten zijn fijn, maar je wilt wel dat je kosten zo volledig mogelijk gedekt worden op het moment dat je echt moet gaan betalen. Sommige verzekeraars vragen een aandeel per behandeling, bijvoorbeeld 20%. Anderen stellen een maximum aan het eigen risico. Je betaalt dan bijvoorbeeld maximaal 250 euro eigen bijdrage per jaar. Welke huisdierenverzekering je kiest is volledig afhankelijk van je wensen.

Huisdierenverzekering die alles uitbetaalt

Je zult geen goedkope huisdierenverzekering vinden die alles uitbetaalt. Daarom is het belangrijk om goed te vergelijken. Bij welke verzekeraar krijg je echt waar voor je geld? Denk daarbij niet alleen aan een standaardbehandeling – een consult bij de dierenarts – maar ook aan bijvoorbeeld fysiotherapie, castratie, of geneesmiddelen. Voor een volledig overzicht van alle verzekeringen in Nederland ga je naar Tinki. Op https://tinki.nl/huisdierenverzekering wordt elke huisdierenverzekering van elke aanbieder helemaal uitgeplozen. Je ziet zo in een oogopslag welke zorg vergoed is. Je kunt voor zowel katten als honden naar een verzekering zoeken. Heb je eenmaal een acceptabel pakket gevonden? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder. Sluit nooit zomaar iets af, laat je eerst goed inlichten. Vetrouw op gezond verstand en sluit alleen een verzekering af als je zeker weet dat je de aanbieder kunt vertrouwen. Enkele betrouwbare aanbieders zijn Hema, InShared, Ohra, Petplan en Proteq. Heb je hulp nodig bij het afwegen van de mogelijkheden? Surf dan naar bovenstaande site en neem contact op. De medewerkers van Tinki helpen je graag bij het maken van een keuze.

Bekijk de veelgestelde vragen

Veel mensen hebben dezelfde vragen als het gaat om een huisdierenverzekering. Moet ik überhaupt een verzekering afsluiten? Welke aanbieder is het goedkoopst? Hoe werkt een declaratie? Het antwoord op al deze vragen vind je bij de Veelgestelde Vragen van Tinki. Wil je in alle rust en met voldoende informatie een beslissing maken, neem hier dan eens een kijkje! Gun je huisdier een goede oude dag en gebruik kan maken van alle beschikbare middelen. Jouw huisdier mag toch ook meegenieten van onze goede medische zorg?

Reageren is niet mogelijk