Kies voor een van de Noorderlicht reizen

xplorethenorth - noorderlicht reizen

Ieder land ter wereld heeft wel iets moois te bieden. Veel mensen hebben dan ook een zogenaamde ‘bucket list’ waarop ze de dingen zetten die ze graag eens willen zien. Op veel van deze lijsten komt het Noorderlicht voor. Dit natuurlijk spektakel is vanuit het noorden van Europa te zien en levert prachtige beelden op. Waar kun je het beste heen voor Noorderlicht reizen?

  • Noordelijk Lapland
  • De Lofoten eilanden in Noorwegen
  • IJsland

Ook Groenland en Spitsbergen behoren tot de mogelijkheden, maar dit zijn vaak duurdere bestemmingen en daardoor soms dus minder geschikt voor de mensen met een minder groot budget. De andere bestemmingen hebben allemaal zo hun voordelen en vaak kiezen mensen voor de bestemming van hun Noorderlicht reizen aan de hand van de andere dingen die je hier kunt doen. Afhankelijk van hoe lang je op reis gaat, kun je een hoop andere dingen ondernemen. De Lofoten eilanden in Noorwegen zijn bijvoorbeeld ideaal voor rustzoekers, natuurliefhebbers en fotografen. Je kunt hier prachtige foto’s maken terwijl je geniet van de mooie natuur. Dit heeft natuurlijk iets heel erg rustgevends en dus is het ook zeker een ideale bestemming voor wanneer je graag wat meer rust opzoekt. IJsland is dan weer ideaal vanwege de rechtstreekse vlucht hier naartoe. Veel mensen vinden het prettig om zo snel mogelijk om de plek van de bestemming te zijn en met de vele mogelijkheden om het Noorderlicht hier te zien, is dit dus een hele goede optie.

Kom naar Lapland met de Noorderlicht reizen

Een andere goede optie is dus Lapland, waar je een heleboel mogelijkheden hebt om het prachtige Noorderlicht te zien. Welke van deze Noorderlicht reizen jij ook kiest, je wilt natuurlijk boeken bij een reisbureau die hier ervaring mee heeft. Als je iets weet over het Noorderlicht dan is het je vast niet onbekend dat deze niet altijd te zien is. Met bewolking zul je weinig zien tijdens de Noorderlicht reizen en het is ook niet zo dat deze het hele jaar door te zien is. De beste periode voor Noorderlicht reizen is van september tot half april. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de maanstand aangezien deze van invloed is op de manier waarop je het Noorderlicht zult waarnemen. Wij raden eigenlijk iedereen aan om jouw Noorderlicht reizen te boeken via een bureau dat hier ervaring mee heeft. Zo hoef je zelf al deze dingen niet uit te zoeken. Zij vertellen je precies wanneer het Noorderlicht goed te zien is en waar je hier het beste voor kunt zijn. Xplore the North is het ideale bureau om hiervoor aan te kloppen. Zij hebben ruime ervaring met het opzetten van Noorderlicht reizen en ze helpen je hier graag bij.

Meer weten over de verschillende Noorderlicht reizen

Het is helaas niet te garanderen dat je het Noorderlicht tijdens de Noorderlicht reizen ook zult zien. Maar natuurlijk wordt er alles aan gedaan om de kansen hierop ze hoog mogelijk te maken. De duur van je reis is hier ook van invloed op. Kies je er bijvoorbeeld voor om maar zeer kort te gaan en is het net de dagen dat je er bent bewolkt? Dan kun je dus pech hebben. Er wordt dan ook altijd aangeraden om de Noorderlicht reizen niet te kort te maken. Er zijn genoeg andere leuke dingen te zien en te doen, dus je zult je zeker wel vermaken terwijl jij wacht op het ideale moment van het bekijken van het Noorderlicht. Bezoek dus vandaag nog de website van Xplore the North.

Reageren is niet mogelijk