Begin met 3d printing

llowlab - 3d printing

Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in 3d printing en dit is niet zo verwonderlijk. Met veel nieuwe dingen kijken de meeste mensen graag eerst de kat uit de boom. Vervolgens wanneer ze zien dat het bij andere mensen aanslaat, gaan ze er zelf ook mee aan de slag. 3d printing werd in eerste instantie dan ook met name door bedrijven opgepakt. Zij zagen er direct de voordelen van in en konden het goed gebruiken. Het wordt ze tenslotte een stuk makkelijker gemaakt om bijvoorbeeld (3D) modellen te maken van bepaalde projecten, en ga zo maar door. Er zijn uiteenlopende voordelen te bedenken van het 3d printing. En ook particulieren zijn deze inmiddels aan het ontdekken.

  • MakerBot
  • Ultimaker
  • CandyFab
  • RepRap

Met de steeds groter wordende groep van mensen die het 3D printen wel interessant vinden, komen er natuurlijk ook steeds meer merken op de markt die 3D printers produceren. Hierboven zie je de grootste en meest populaire merken van dit moment. Niet alleen maken zij zeer goede printers, maar ook voor een inmiddels zeer betaalbare prijs. Het wordt dus steeds aantrekkelijker om een eigen 3D printer te hebben en hiermee allerlei 3D dingen te printen. Je vindt deze printers dan ook op steeds meer plaatsen en het wordt steeds leuker om hier dingen mee te doen en ook makkelijker. Net als met de gewone printer zagen mensen in het begin nog niet meteen in wat ze er nu precies mee konden doen. Het duurde even voordat iedereen dit inzag, maar inmiddels heeft toch eigenlijk iedereen wel een printer thuis staan. Er is voorspeld dat het ongeveer hetzelfde zal verlopen met de 3D printer!

Werken met 3d printing

Of je een 3D printer nu aanschaft voor je bedrijf of juist om thuis gebruik van te maken. Het is natuurlijk belangrijk dat je weet wat de opties zijn waar je uit kunt kiezen. En hoe je de printer precies kunt gebruiken en waarvoor. Met 3d printing kun je namelijk allerlei kanten op en het is toch wel prettig om te weten wat je er ongeveer of zelfs precies mee kunt doen. 3d printing is wat de naam al zegt: je kunt er 3D objecten mee printen. Het materiaal wat je daarvoor gebruikt dat kun je zelf bepalen. Maar is ook wel afhankelijk van de 3D printer die je aanschaft en thuis neerzet. Niet alle printers kunnen met alle materialen aan de slag. Bij het aanschaffen van een 3D printer is het dus al verstandig om hierover na te denken, want dan kun je je wensen hier eventueel op aanpassen. De prijzen van de 3D printers verschillen nog steeds enorm. Er zijn hele dure varianten, maar gelukkig zijn er nu ook genoeg opties op de markt die heel erg goed te bepalen zijn. Het enige wat je dan nog nodig hebt is het materiaal.

Het materiaal voor het 3d printing

Met 3d printing gaat er een wereld voor je open. Ineens is er zoveel meer mogelijk en hoef je voor bepaalde producten niet eens meer naar de winkel! Het zal je leven een stuk makkelijker maken. Je kunt je dus goed voorstellen waarom zoveel mensen het ineens toch wel interessant vinden om een dergelijke printer thuis te hebben staan. Behoor jij ook tot deze groep? Dan zijn er verschillende opties waar je uit kunt kiezen en we raden je zeker aan om deze goed door te nemen. Wil je de kosten nog meer drukken? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor het zelf bouwen van een 3D printer. Dit is helemaal niet zo moeilijk!

Reageren is niet mogelijk