5 voordelen van haardhout

Nederlanders stoken regelmatig een vuurtje. In veel huizen siert een openhaard de woonkamer. Een openhaard kan op verschillende manier worden aangestoken. Je kunt kiezen voor pallets of hout uit het bos, maar de meeste mensen kiezen toch voor goed geproduceerd haardhout. Dat is helemaal niet gek, dit hout heeft een aantal belangrijke voordelen:

  • Weinig rookontwikkeling
  • Weinig aanslag
  • Eenvoudig aan te steken
  • Blijft lang branden
  • Milieuvriendelijk

Het eerste voordeel van haardhout is dat het eigenlijk niet rookt. Dit heeft alles te maken met het vochtpercentage van het hout. Hout uit het bos is in de regel een stuk vochtiger dan speciaal geproduceerde blokken. Dit extra vocht zorgt voor meer rookontwikkeling. Soms kan deze rook niet goed afgevoerd worden en dat zorgt voor een lastige situatie. Zorg daarom dat je droge blokken gebruikt, dan weet je zeker dat de rookontwikkeling tot een minimum beperkt blijft. Een bijkomend voordeel van minder rookontwikkeling is minder aanslag in de openhaard. Velen van ons weten hoe vervelend het is om deze aanslag schoon te maken! Soms moet je ver de haard in en daarbij kunnen je kleren gelijk in de was. Zorg daarom dat je degelijk haardhout gebruikt, zodat je niet hoeft te schrobben. Voor meer informatie over openhaardhout surf je naar https://www.dehaardhouthandelaar.nl/openhaardhout. Op deze site vind je pallets vol houtblokken van de beste kwaliteit. Bovendien krijg je hier meer informatie over verschillende soorten hout. Zo weet je in een handomdraai welk type geschikt is voor jouw haard of kachel. Ga snel naar bovenstaande link en plaats je bestelling!

Het aansteken van haardhout

Een derde voordeel van haardhout is dat het eenvoudig aan te steken is. Dit heeft wederom te maken met het vochtpercentage van het hout. Minder vocht betekent dat het hout sneller vlamvat en dus rustig gaat branden. Je kunt ook handige hulpmiddelen gebruiken om de blokken aan te steken. Hierbij kun je denken aan aanmaakhoutjes of –blokjes. Zonder deze hulpmiddelen is haardhout echter prima te controleren. Wanneer de blokken eenmaal branden zul je zien dat deze ook heel lang aan blijven. Met name eikenhout blijft heel lang zachtjes knisperen. Wanneer je takken uit de natuur gebruikt, zul je merken dat deze snel uitdoven. Je zult heel veel takken op het vuur moeten gooien, wat weer zorgt voor meer rook. Voor een goed en rustig vuur is een blok van eikenhout daarom uitermate geschikt. Tot slot moeten we natuurlijk ook denken aan onze natuur. Wanneer je takken uit het bos blijft gebruiken, is dat niet goed voor Moeder Aarde. De blokken van bovenstaande site worden milieuvriendelijk geproduceerd in de Baltische staten. Op deze manier blijft de houtaanvoer voortdurend op peil en wordt de omgeving niet aangetast. Kortom: gebruik haardhout in je openhaard en geniet van de voordelen. Om meteen een pallet te bestellen ga je naar bovenstaande site. Je hebt dan genoeg voor de hele winter en hoeft niet door de kou op zoek naar droge blokken!

Spaar brandpunten voor korting

Plaats je vaker een bestelling bij De Haardhout Handelaar, dan spaar je ongemerkt voor speciale brandpunten. Deze punten kun je inzetten om korting te krijgen op een volgende bestelling. Elke euro is twee punten waard en je verzamelde punten blijven een jaar geldig. Ook krijg je punten als je een account aanmaakt. Vertel je een vriend over deze aanbieder? Dan kun je daar ook brandpunten voor krijgen. Je kunt ze een link sturen vanuit je eigen account en krijgt zo extra punten wanneer zij ook een bestelling plaatsen. Koop je eerste blokken vandaag nog!

Reageren is niet mogelijk